Veelgestelde vragen

Jullie bruiloft wil je natuurlijk zo goed mogelijk geregeld hebben en ik kan me voorstellen dat dit vragen kan opleveren. Daarom heb ik een flink aantal vragen verzameld, zodat ik jullie hierbij alvast een handje op weg kan helpen.

  • Vragen over mijn werkwijze
  • Voorafgaand aan het boeken
  • Vragen over de bruiloft zelf
  • Overige vragen

Veelgestelde vragen

Jullie bruiloft wil je natuurlijk zo goed mogelijk geregeld hebben en ik kan me voorstellen dat dit vragen kan opleveren. Daarom heb ik een flink aantal vragen verzameld, zodat ik jullie hierbij alvast een handje op weg kan helpen.

  • Vragen over mijn werkwijze
  • Voorafgaand aan het boeken
  • Vragen over de bruiloft zelf
  • Overige vragen

Over mijn werkwijze

Waarom zouden we jou als fotograaf boeken?

Mijn passie is het vertellen van jullie verhaal, van de rauwe emoties van je ouders tot de spontane momenten van de bruidskinderen. Iedere bruiloft is uniek en ik ga op zoek naar de verhaaltjes die jullie dag zo speciaal maken. Dat doe ik met een journalistieke insteek. Niets in scene zetten, maar alles laten zoals het is. Ik vind het zo belangrijk dat alle momenten echt jullie zijn, dat ik niet ingrijp en ik zal ook nooit vragen of jullie iets opnieuw kunnen doen. Mijn volledige visie lees je hier.

Maak je dan helemaal geen geposeerde foto’s?

Ja hoor, die maak ik wel. Maar ik limiteer deze tot een absoluut minimum en ik zal dat alleen van jullie vragen tijdens de fotoshoot en de groepsfoto’s. En zelfs dan probeer ik het poseren te vermijden en jullie aan te sturen door middel van opdrachtjes. Stijve poses? Nee bedankt. Juist flink wat beweging, spontane momenten en echte emoties. Daar gaan we voor! Foto’s waarbij jullie jezelf kunnen zijn en echt jezelf in herkennen.

Misschien vind je dit wel een beetje spannend. Dat kan ik me ergens ook wel voorstellen. Daarom kun je altijd een loveshoot boeken waarbij je kan voelen hoe het is om bij mij voor de camera te staan. Haalt meteen de scherpe randjes voor de bruiloft eraf.

Liever niet de fotoshoot op jullie bruiloft zelf? Of juist een extra shoot op een hele gave locatie die op de dag zelf geen optie is? Ga dan voor een after weddingshoot.

Hoe komen onze foto’s eruit te zien?

Op mijn website zie je natuurlijk veel voorbeelden van mijn werk en wat mijn stijl is van zowel mijn fotografie als bewerken, maar 100% garantie dat jullie precies dezelfde stijl krijgen is lastig. Hoe de foto er uiteindelijk uit komt te zien is voor een groot deel afhankelijk van de door jullie gekozen locaties en de weersomstandigheden. Je kunt je voorstellen dat een foto gemaakt met flink wat bewolking, of in de volle zon er toch wel anders uitzien. Ik fotografeer echter wel altijd op dezelfde manier en dus zal de look en feel van de foto’s wel overeenkomen. Ik vind het belangrijk dat je de echtheid van de dag terugziet, dus het zou wel vreemd zijn om foto’s te hebben waarbij het heel zonnig lijkt, terwijl de zon die dag amper scheen.

Hoeveel foto’s lever je en wat moeten we bijbetalen?

Ik heb geen maximaal aantal foto’s wat ik aflever. Ik maak een zorgvuldige selectie die jullie verhaal vertelt en daar kan ik geen vast aantal aan koppelen. Je mag erop vertrouwen dat ik jullie verwen met een mooi aantal, zonder dat je extra foto’s bij hoeft te bestellen. Het is wel altijd het minimum wat in het pakket staat beschreven.

Voorafgaand aan het boeken

Hoe weten we of we een goede match zijn?

Die wederzijdse klik vind ik ontzettend belangrijk en daarom vind ik het heel fijn om elkaar vooraf eens te spreken. Ik nodig jullie graag uit bij mij thuis in Beek en Donk (of online) voor een kopje koffie om elkaar beter te leren kennen. Ik wil alles van jullie weten en jullie mogen mij ook het hemd van het lijf vragen. Als we enthousiast zijn over elkaar, dan kom ik dolgraag jullie bruiloft fotograferen. Vraag hier een vrijblijvende kennismaking aan.

Kunnen we de onbewerkte, ruwe bestanden krijgen?

Nee, ik lever enkel volledig afgewerkte series af. Jullie mogen erop vertrouwen dat ik mijn ziel en zaligheid steek in het selecteren en bewerken van jullie foto’s voor een prachtig eindresultaat. En geloof me, daar wil je zelf niet aan beginnen.

Is het inclusief een trouwalbum?

Yes! Bij iedere pakket krijg je een trouwalbum cadeau. Ik vind het doodzonde wanneer foto’s enkel op de computer blijven staan. Daarom geef ik je een mooi album die je er geregeld eens bij kunt pakken en lekker door kunt bladeren.

Kun je ons photoshoppen?

Ik verander niets aan hoe je eruit ziet, want je bent mooi zoals je bent! Ik maak een uitzondering voor tijdelijke ongemakjes, zoals een pukkeltje of rode bultjes. Tenzij je dit liever niet hebt.

Wanneer kunnen we onze foto’s verwachten?

Ik snap hoe nieuwsgierig jullie zijn en dat jullie niet kunnen wachten tot de eerste beelden van jullie prachtige bruiloft. Daarom krijgen jullie binnen een week een kleine sneak preview van een aantal foto’s om alvast wat te kunnen delen met familie en vrienden. Daarna ga ik volle bak voor jullie aan de slag om de volledige selectie af te werken. Alle bewerkte foto’s ontvangen jullie binnen 8 weken. Ik streef ernaar om jullie foto’s zo snel mogelijk te leveren, zonder dat het afdoet van de kwaliteit.

Wat gebeurt er als je ziek bent?

Gelukkig is me dat nog nooit eerder overkomen, maar je weet maar nooit. Ik moet wel zeggen dat er toch wel wat moet gebeuren, wil ik thuis blijven. Een beetje hoofdpijn stopt mij niet zomaar. Maar mocht het zo zijn dat ik echt niet kan komen, dan heb ik een groot netwerk aan professionele fotografen waarop ik kan terugvallen. Ik kies iemand die een gelijkwaardige stijl en werkwijze heeft, zodat jullie wel de foto’s krijgen die jullie zo graag willen. Ik zal nog altijd verantwoordelijk zijn voor de nabewerking en het maken van het album.

Hoelang staat onze datum in optie?

Jaarlijks neem ik een beperkt aantal bruiloften aan, om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Na ons kennismakingsgesprek is de offerte twee weken geldig en hou ik zolang jullie datum in optie. De trouwdatum is pas definitief geboekt zodra het contract is ondertekend en de aanbetaling is voldaan. Krijg ik in de tussentijd een nieuwe aanvraag voor dezelfde datum, dan geef ik jullie uiteraard een seintje.

Over de bruiloft zelf

Wij zijn totaal niet fotogeniek. Wat nu?

Dat zegt iedereen, maar daar geloof ik niet in. Binnen 10 minuten zijn jullie helemaal ontspannen en mij allang vergeten. Ik stel vragen en geef jullie opdrachtjes, zodat jullie aandacht naar elkaar gaat en niet naar mij.

Regelen wij eten en drinken?

Een broodje tussen de middag wordt enorm op prijs gesteld en met een artiestenmaaltijd in de avond maak je me helemaal blij! Dit hoeft absoluut niet fancy te zijn. Veel trouwlocaties bieden artiestenmaaltijden aan. Ik heb geen allergieën en lust nagenoeg alles. Dus zolang het me weer wat energie geeft, ben ik tevreden. Ik vind het wel fijn om bij jullie in de buurt te kunnen eten, zodat ik niets mis, mocht er tijdens het diner iets gebeuren.

Hoelang moeten we rekenen voor de fotoshoot?

Om ontspannen foto’s te kunnen maken en niet te hoeven haasten raad ik 60 minuten shoottijd aan. Dit is exclusief reistijd. Vaak kom je dan uit op zo’n 1,5 uur. Maar jullie zijn uiteraard helemaal vrij om dit zelf te bepalen. Liever helemaal geen foto’s of een klein rondje op jullie trouwlocatie? Dat is ook helemaal prima!

Voor de groepsfoto’s kun je zo’n twee minuten per foto uittrekken, afhankelijk van het aantal samenstellingen jullie willen. Ik raad aan om een lijstje van maximaal 15 samenstellingen aan te houden. Ik schreef een blog met tips over succesvolle groepsfoto’s.

Kunnen wij diezelfde avond al wat foto's aan onze avondgasten laten zien?

Dat gaat helaas niet. Het doorspitten van alle foto’s en het bewerken van enkelen kost veel tijd, tijd die ik op jullie bruiloft liever spendeer aan het fotograferen van jullie dag en het vastleggen van nog meer mooie herinneringen. Daarom bied ik geen same day edit aan.

Maar niet getreurd! Binnen een week zorg ik dat er een uitgebreide sneak preview voor je klaar staat die je met al je vrienden en familie kunt delen!

Overige vragen

Van wat voor soort bruiloften word jij nou echt gelukkig?

Bourgondisch, ontspannen en buiten. Dat zijn toch wel de drie kenmerken die ik heel erg leuk vind EN bij mijn bruidsparen nagenoeg allemaal zie terugkomen. Wat ik daar precies mee bedoel? Een buitenceremonie in een mooie tuin, festival vibes, veel gezellige lampjes en leuke aankleding, nagenoeg alles op dezelfde locatie, genoeg tijd om lekker te kunnen borrelen met alle gasten. Maar het allerbelangrijkste vind ik wanneer je duidelijk ziet dat het jullie bruiloft is. Leuke, unieke dingetjes die jullie grote dag echt persoonlijk maken.

Droom jij ook van zo’n bruiloft? Download dan mijn ebook. Daarin geef ik je flink wat tips over hoe jij een unieke en persoonlijke bruiloft kunt plannen.

We hebben een andere vraag, waar kunnen we die stellen?

Voor al je andere vragen kun je mailen naar info@denisevanduren.nl of bellen of appen naar 06-15574967.

Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?