Trouwen in Frankrijk

Zo krijg jij de mooiste foto’s van jouw Franse bruiloft

Wow, gaan jullie trouwen in Frankrijk? Wat gaaf! Jullie hebben waarschijnlijk een tijd nagedacht over alle mogelijkheden voor een bruiloft in dit mooie land. Natuurlijk willen jullie er dan ook alles uithalen met als resultaat de allermooiste foto’s van jullie bruiloft in Frankrijk. Op zoek naar een trouwfotograaf voor jullie bruiloft in Frankrijk? In de afgelopen jaren heb ik tientallen bruidsparen mogen fotograferen, waaronder ook bruiloften in Frankrijk.

Ik moet jullie bekennen, het fotograferen van een bruiloft in Frankrijk stond al tijden heel hoog op mijn bucketlist. Toen ik dan eindelijk die ene aanvraag in mijn mailbox zag staan, kunnen jullie je misschien wel voorstellen hoe dat vreugdedansje eruit zag. En dan was dat moment eindelijk daar. Ik kwam met de auto aan op de Franse trouwlocatie en toen wist ik: dit is wat ik wil! Het is zo bijzonder om aanwezig te mogen zijn op een intieme bruiloft op een van de meest adembenemende plekken ter wereld. Gaan jullie trouwen in Frankrijk? Neem me met jullie mee!

Over mij

Hoi! Ik ben Denise. Gek op alles wat met trouwen te maken heeft en dan met name met fotografie. Als ik dat ene bijzondere moment op camera heb vastgelegd ben ik zo ontzettend blij! Daar gaat het voor mij ook om. Dat ik jullie bruiloft vastleg zoals hij echt was. Met alle leuke, lieve, grappige en ontroerende momenten die erbij horen. Laat me jullie verhaal in foto’s vertellen en geniet nog lang na van jullie grote dag.

Jouw droombruiloft in Frankrijk

Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen waarom trouwen in Frankrijk het einde is. ‘Oui, je t’aime‘ of ‘ja ik wil’, wat klinkt beter? Stel je eens voor: trouwen middenin een boomgaard, uitkijkend op een prachtig heuvellandschap met grote grasrollen. Samen met je dierbare familie en vrienden dineren in de open lucht en in de avond dansen onder de sterrenhemel. Tres Bien!

Maar dit is nog maar één van de vele mogelijkheden die een bruiloft in Frankrijk je biedt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een citybruiloft in Parijs met een geweldige fotoserie rondom de Eiffeltoren en in alle kleine straatjes van deze mooie stad. Of een mediterrane bruiloft op het strand van de Cote D’Azur. Ik heb ondertussen meerdere bruiloften in Frankrijk mogen fotograferen en ik ben om. Wat een mooi land om te trouwen!

5 tips voor een bruiloft in Frankrijk

1. Haal alles uit jullie dag

Jullie hebben er niet voor niets voor gekozen om te trouwen in Frankrijk. Zonnebloemen, lavendelvelden, zonsondergangen waar je u tegen zegt. Houd er wel rekening mee dat de zon rond de middag erg fel kan zijn, veel feller dan we in Nederland gewend zijn. Het is daarom een goed idee om de trouwceremonie in de ochtend of later op de middag te plannen. Een uur lang in die snikhete zon zitten bakken, daar word je (en je make-up!) niet vrolijk van. Meteen een mooie bijkomstigheid: later op de middag heb je al prachtig licht!

2. Ga voor een Nederlandse bruidsfotograaf

Waarschijnlijk kiezen jullie voor trouwen in Frankrijk vanwege de ontspannen sfeer. Kunnen relaxen met jullie familie en vrienden en vooral niet hoeven stressen. Stel jullie eens voor dat jullie dan een fotograaf hebben waarmee jullie moeilijk kunnen communiceren vanwege de taalbarrière. Mais non! De kans op misverstanden is vrij groot en dat is zeker niet wat jullie willen. Met een Nederlandse bruidsfotograaf kunnen jullie duidelijk al jullie wensen bespreken en is het contact voor en na de bruiloft ook nog eens handiger.

3. Vergeet de spectaculaire zonsondergang niet

Ik heb het al vaker genoemd, maar een keertje extra kan geen kwaad. Maak gebruik van de adembenemende zonsondergang die Frankrijk biedt. Zijn jullie heerlijk aan het genieten van een uitgebreid diner? Knijp er tussen de gangen door even tussenuit om samen te genieten van de ondergaande zon. Geloof me, dit willen jullie! Jullie hebben maximaal een kwartiertje tot een half uurtje nodig en jullie krijgen er spectaculaire foto’s voor terug.

4. Geniet maximaal van jullie bruiloft

Jullie zijn in Frankrijk om te genieten van het prachtige landschap, van de heerlijke zon, het bourgondische eten, het gezelschap van dierbare vrienden en familie en om de liefde te vieren. Jullie hebben vooraf alles tot in de puntjes geregeld en kunnen op de dag zelf alles loslaten. Willen jullie dan een bruidsfotograaf die iedereen de hele dag commandeert en enorm aanwezig is? Nee, dat willen jullie niet. Weg spontane, ontspannen foto’s. Ik zorg er juist voor dat ik als fly on the wall op jullie bruiloft aanwezig ben en alle mooie momenten vastleg. Zo hebben jullie amper het gevoel dat er foto’s worden gemaakt en kunnen jullie echt genieten van al het moois van jullie bruiloft.

5. Plan een after weddingshoot

When in France, take a lot of pictures. Vinden jullie het op de bruiloft zelf belangrijker om tijd te spenderen met jullie familie en vrienden die helemaal meegereisd zijn? Heel begrijpelijk dat jullie dan geen zin hebben om een paar uur te verdwijnen om foto’s te gaan maken. Maar die foto’s willen jullie natuurlijk wel hebben! Plan dan een after weddingshoot op de dag na jullie bruiloft! Zo hebben jullie de ruimte om naar de perfecte plek te rijden EN foto’s te maken die jullie op de dag zelf niet zo snel zouden maken. Hoe gaaf is het om de zee in te duiken? Niets wat jullie nog tegenhoudt.

Dit zeggen anderen / Bruidsfotograaf Frankrijk

“Wat een geweldige fotografe is Denise!
Ze heeft onze bruiloft op de perfecte manier vastgelegd en wat zijn wij blij met onze foto’s.
Een ontzettend vrolijke en lieve meid.” 

-Ellen&Danny / via Google

Mijn werkwijze als bruidsfotograaf

Voor de bruiloft: Wie zijn jullie? Ik sta te popelen om jullie te leren kennen. Vertel me over jullie love story en over jullie droombruiloft in Frankrijk natuurlijk.  

Tijdens de bruiloft: Loop ik niet voor jullie voeten, beloofd. Wel ben ik bij alle belangrijke momenten, groot en klein, aanwezig om ze te vangen op beeld. Met mijn voorliefde voor oprechte, spontane fotografie komt dat wel goed!

Na de bruiloft: Jullie koffer is nog niet uitgepakt of ik duik alweer op in jullie mailbox met een digitale sneak preview. De rest van de foto’s volgt binnen 8 weken in een online galerij. En dan is de keuze aan jullie! Graag ook een prachtig handgemaakt trouwalbum erbij? Die maak ik met alle liefde.

Wij gaan trouwen in Frankrijk

Gaan jullie trouwen in Frankrijk en zoeken jullie een bruidsfotograaf die jullie Franse avontuur kan vastleggen? Stuur mij een berichtje en dan gaan we snel bekijken wat ik voor je kan betekenen! Wie weet zien we elkaar in een prachtig lavendelveld, omringd door jullie lieve familie en vrienden, wanneer jullie trouwen in Franse Provence!

bruidsfotograaf Eindhoven | bruidsfotograaf Gelderland | bruidsfotograaf Breda | bruidsfotograaf Den Bosch | bruidsfotograaf Limburg | bruidsfotograaf Brabant

Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?