Trouwen in Frankrijk

Zo krijg jij de mooiste foto’s van jouw Franse bruiloft

Wauw, trouwen in Frankrijk. Wat gaaf! Je hebt waarschijnlijk een tijd nagedacht over alle mogelijkheden voor een bruiloft in dit mooie land. Uiteraard wil je er dan ook alles uithalen en de allermooiste foto’s van jullie bruiloft in Frankrijk eraan overhouden. In de afgelopen jaren heb ik tientallen bruidsparen mogen fotograferen, waaronder ook bruiloften in Frankrijk.

Het fotograferen van een bruiloft in Frankrijk stond al tijden heel hoog op mijn bucketlist. Toen ik dan eindelijk die ene aanvraag in mijn mailbox zag staan, kun je je misschien wel indenken hoe dat vreugdedansje eruit zag. En dan was dat moment eindelijk daar. Ik kwam met de auto aan op de Franse trouwlocatie en toen wist ik: dit is wat ik wil! Het is zo bijzonder om aanwezig te mogen zijn op deze vaak intieme bruiloften op de meest adembenemende plekken ter wereld. Ga jij trouwen in Frankrijk? Neem me met jullie mee!

Over mij

Hoi! Ik ben Denise. Blij ei, nieuwsgierig, puppymama en enorm gepassioneerde bruidsfotografe.

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt. Ik maak het mijn levensmissie om die momenten te vereeuwigen.

Jouw droombruiloft in Frankrijk

Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen waarom trouwen in Frankrijk het einde is. ‘Oui, je t’Aime‘ of ‘ja ik wil’, wat klinkt beter? Moet je even voorstellen: trouwen midden in een boomgaard, uitkijkend op een prachtig heuvellandschap met grote grasrollen. Samen met je dierbare familie en vrienden dineren in de open lucht en in de avond dansen onder de sterrenhemel. Tres Bien!

Maar dit is nog maar één van de vele mogelijkheden die een bruiloft in Frankrijk je biedt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een citybruiloft in Parijs met een geweldige fotoserie rondom de Eiffeltoren en in alle kleine straatjes. Of een mediteraanse bruiloft op het strand van de Cote D’Azur. Ik heb ondertussen meerdere bruiloften in Frankrijk mogen fotograferen en ik ben om. Wat een mooi land om te trouwen!

5 tips voor een bruiloft in Frankrijk

1. Haal alles uit jullie dag

Je hebt niet voor niets gekozen om te trouwen in Frankrijk. Zonnebloemen, lavendelvelden, zonsondergangen waar je u tegen zegt. Hou er wel rekening mee dat de zon rond de middag erg fel kan zijn, veel feller dan we in Nederland gewend zijn. Het is daarom een beter idee om de trouwceremonie in de ochtend of later op de middag te plannen. Een uur lang in die snikhete zon zitten bakken is niet het allerbeste idee. Meteen een mooie bijkomstigheid: later op de middag heb je al prachtig licht!

2. Ga voor een Nederlandse bruidsfotograaf

Waarschijnlijk kies je voor trouwen in Frankrijk, vanwege de ontspannen sfeer. Kunnen relaxen met je familie en vrienden en vooral niet te hoeven stressen. Stel je voor dat je dan een fotograaf hebt waarmee je continu moeite hebt met communiceren vanwege de taalbarrière. De kans op misverstanden is vrij groot en dat is zeker wat je niet wil. Met een Nederlandse bruidsfotograaf kun je duidelijk alle wensen bespreken en is het contact voor en na de bruiloft ook nog eens handiger.

3. Vergeet de spectaculaire zonsondergang niet

Ik heb het al vaker genoemd, maar een keertje extra kan geen kwaad. Maak gebruik van de adembenemende zonsondergang die Frankrijk kan bieden. Ben je heerlijk aan het genieten van een uitgebreid diner? Knijp er tussen de gangen door heel even tussenuit om samen te genieten van de ondergaande zon. Geloof me, dit wil je! Je hebt maximaal maar een kwartiertje tot een half uurtje nodig en je krijgt er spectaculaire foto’s voor terug.

4. Geniet maximaal van jullie bruiloft

Je bent in Frankrijk om te genieten van het prachtige landschap, van de heerlijke zon, het bourgondische eten, het gezelschap van je meest dierbare vrienden en familie en om de liefde te vieren. Je hebt vooraf alles tot in de puntjes geregeld en kan op de dag zelf alles loslaten. Wil je dan een bruidsfotograaf die iedereen de hele dag commandeert en enorm aanwezig is? Nee, dat wil je niet. Weg spontane, ontspannen foto’s. Ik zorg er juist voor dat ik als een fly on the wall op jullie bruiloft te werk ga en alle mooie momenten vastleg. Zo heb je amper het gevoel dat er foto’s worden gemaakt en kun je echt genieten van al het moois van jullie bruiloft.

5. Plan een after weddingshoot

When in France, take a lot of pictures. Vind je het op de bruiloft zelf belangrijker om tijd te spenderen met jullie familie en vrienden die helemaal meegereisd zijn? Heel begrijpelijk dat je dan geen zin hebt om een paar uur te verdwijnen om foto’s te gaan maken. Maar die foto’s wil je natuurlijk wel! Plan dan een after weddingshoot op de dag na jullie bruiloft! Zo heb je de ruimte om naar de perfecte plek te rijden EN foto’s te maken die je op de dag zelf niet zo snel zou doen. Hoe gaaf is het om de zee in te duiken? Niets wat je nog tegenhoudt.

Dit zeggen anderen / Bruidsfotograaf Brabant

“Vanaf onze eerste afspraak wisten we meteen dat we Denise als onze fotograaf wilden. Ze is vrolijk, toegankelijk en professioneel. Denise luistert goed en dat hebben we teruggezien in de foto’s. Hiernaast was het erg fijn om vooraf al eens te ‘oefenen’ met de loveshoot. Naast dat ze een hele goede fotograaf is, was het ook gewoon erg gezellig om haar erbij te hebben!” 

-Naomi & Ronny / via Google

Mijn werkwijze als bruidsfotograaf

Voor de bruiloft: Ik sta te popelen om alles te weten te komen over jullie leuke trouwplannen! Daarom stel ik voor om eens uitgebreid kennis te maken. Jullie kunnen aangeven wat jullie wensen zijn en hoe ik in het plaatje van jullie Franse droombruiloft pas.

Tijdens de bruiloft: ben ik als een fly-on-the-wall aanwezig maak ik het mijn missie om alle dierbare momenten voor jullie te fotograferen. Geen stijve poses of gemaakte lachen. Iedere bruiloft weer haal ik alles uit de kast om de beste foto’s te leveren, zodat jullie over tientallen jaren nog steeds kunnen nagenieten van de mooiste dag van jullie leven.

Na de bruiloft: Al binnen één week ontvangen jullie een uitgebreide, digitale sneak preview met een selectie van jullie bruiloft. Zodat jullie heel snel kunnen nagenieten dus. Vervolgens staat binnen 8 weken jullie hele galerij klaar om te bekijken. Dan zet ik jullie zelf aan het werk om het album samen te stellen, zodat jullie 100% tevreden zijn over het eindresultaat!

Wij gaan trouwen in Frankrijk

Gaan jullie trouwen in Frankrijk en zoeken jullie een bruidsfotograaf die jullie Franse avontuur kan vastleggen? Stuur mij een berichtje en dan gaan we snel bekijken wat ik voor je kan betekenen! Wie weet zien we elkaar in een prachtig lavendelveld, omringd door jullie lieve familie en vrienden, wanneer jullie trouwen in Franse provence!

bruidsfotograaf Eindhoven | bruidsfotograaf Gelderland | bruidsfotograaf Breda | bruidsfotograaf Den Bosch | bruidsfotograaf Limburg | bruidsfotograaf Brabant

Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?