Kinderen op je bruiloft? Dit zijn de voor- en nadelen

 In Inspiratie

Kinderen op je bruiloft

De ene gruwelt ervan, de ander vindt het fantastisch. Ik hoor denk ik toch wel tot die laatste groep. Puur alleen al vanwege het feit dat kinderen zich totaal niet laten sturen en lekker hun eigen ding doen.

Ze kijken de taart al van de tafel af, rennen gillend achter elkaar in het rond en zijn zo lekker eerlijk tegen iedereen die maar een beetje aandacht geeft. Maar ik snap ook dat je je bruiloft niet volledig wil laten leiden door de aanwezige kiddo’s. Vergis je er dan ook niet in dat kinderen de hele dag in de gaten gehouden moeten worden EN moeten worden vermaakt.

Daarom deel ik vandaag wat voor- en nadelen van het uitnodigen van kinderen op je bruiloft.

denise-van-duren-kinderen-bruiloft_0003

Waarom je kinderen op je bruiloft wil uitnodigen

  • Reken er maar op dat er altijd wel iets gebeurd wat je niet had voorzien, wat vaak hilarisch is! Free entertainment;
  • Zijn het je eigen kinderen? Dan kun je ze een speciale rol geven;
  • Bruiloftgasten hoeven geen oppas te regelen;
  • Foto’s houden van kinderen! Cuteness overload;
  • Hoe leuk is het om je kinderen aan te kleden als jullie eigen wedding-mini-me’s?

Waarom de kinderen thuis mogen blijven

  • Kinderen laten zich niet sturen. Als ze niet mee willen werken, kan dat ook ten koste gaan van jouw eigen gemoedsrust;
  • Ouders zijn vaak bezig met het in de gaten houden van hun kinderen, waardoor ze minder aandacht hebben voor het bruidspaar;
  • Stilzittende kinderen? Bestaat dat? Kinderen moeten gedurende de dag vermaakt kunnen worden;
  • Baby’s, peuters en kleuters hebben geregeld nog een middagdutje nodig.
denise-van-duren-kinderen-bruiloft_0014

Extra tips voor kinderen op je bruiloft

Als jij en je hubby-to-be de voor- en nadelen hebben overwogen, is het tijd om een keuze te maken. Gaan jullie wel voor kids op je bruiloft, of juist niet? De young ones er graag bij hebben? Dan kan ik me voorstellen dat je wel wat extra tips kunt gebruiken. Ik deel mijn tips hieronder met je, zodat de kinderen een toevoeging zijn voor het feestje.

1. Kies een kindvriendelijke trouwlocatie

Kinderen hebben de ruimte nodig om lekker te kunnen spelen en rondrennen. Kies een locatie waarbij dat mogelijk is. Een locatie die bijvoorbeeld afgesloten kan worden, zodat ze niet weg kunnen. Heeft de locatie van zichzelf al een speelhoek of speeltuin? Dikke plus! Hoe meer de locatie zelf al heeft, hoe minder je zelf nog hoeft te regelen.

2. Maak een kinderhoekje

Heb je liever niet dat de kinderen overal tussendoor rennen gedurende de dag de hele locatie bezaaid is met speelgoed? Richt dan een apart hoekje in speciaal voor de kinderen. Plaats wat tafels met tekenspullen, spelletjes en misschien wel een kleine sweettable. De kinderen zullen zich zeker weten kunnen vermaken.

3. Zorg voor een nanny

Met een lieve nanny hebben de kinderen de dag van hun leven EN de ouders niet non-stop hun kroost in de gaten hoeven te houden. De nanny houdt ze lekker bezig, zorgt dat alle kinderen op tijd hun dutje doen, dat luiers worden verschoond en dat de kids alle aandacht krijgen die ze nodig hebben. Je kunt iemand uit je eigen omgeving vragen die dat leuk vindt om te doen, maar je kunt natuurlijk ook een nanny inhuren.

4. Laat kinderen meedoen

Hoe leuk is het om de aanwezige kinderen daadwerkelijk een rol te geven in de bruiloft? Als bruidsjonker of bloemenmeisje bijvoorbeeld. Laat kinderen de ringen brengen of geef ze aan het einde van de ceremonie de hamer in de hand om het huwelijk af te slaan. Als ze durven, natuurlijk! Je eigen kinderen kun je bijvoorbeeld een speciale kinderakte laten ondertekenen en/of betrekken in het jawoord. Tijdens deze bruiloft nam zoonlief zelfs een momentje om de ring bij papa aan te schuiven! (Oke, dat was niet helemaal het plan. A.k.a. de niet te plannen, hilarische momenten).

Er zijn heel veel manieren om de kinderen te betrekken tijdens de ceremonie en vaak vinden ze dat ook echt geweldig!

5. Last but not least

Misschien een open deur, maar wel ontzettend belangrijk. Kinderen laten zich niet sturen en willen wel eens andere dingen doen dan wat jij op dat moment van ze vraagt. En dat is helemaal oke. Gaan ze tijdens de ceremonie liever op onderzoek uit? Lekker laten doen. Dat levert fantastisch beeldmateriaal op! Kinderen voelen zich ontspannen en vrij als hun omgeving dat ook is. Laat ze dus lekker spelen, rondrennen en geef ze af en toe wat lekkers. Dan hebben jullie allemaal een fantastische dag!

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
bruiloft-feestfoto-denise-van-duren
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?