Wanneer maak je foto’s op je trouwdag?

 In Inspiratie

De fotoshoot. Een onderdeel van een bruiloft waar veel bruidsparen stiekem wel wat tegenop zien, maar toch ook belangrijk vinden. In deze blog heb ik tips voor je op een rijtje gezet over het hoe en wanneer plannen van de fotoshoot op je trouwdag.

Wanneer plan je de fotoshoot: de opties

Ik kom veel verschillende soorten planningen tegen, maar een aantal opties voor wanneer je de fotoshoot plant op je trouwdag komen bij mij het vaakst voor. Het ene stel trekt graag veel tijd uit voor hun fotoshoot op hun trouwdag, de ander hecht er niet zoveel waarde aan. Een andere optie is om tussendoor wat kleinere shoots te plannen.

De fotoshoot op je bruiloft

Wanneer mijn bruidsparen mij vragen hoeveel tijd ze moeten uittrekken voor hun fotoshoot, zeg ik dat ze op een uurtje shoottijd zeker wel moeten rekenen, maar tel de reistijd daarbij op. Dan hebben we voldoende tijd voor een uitgebreide fotoshoot met veel afwisseling en om eventueel ook meerdere locaties te bezoeken. Vind je een uur nu te veel of te weinig? Ik geef dit aan als richtlijn. Jullie zijn uiteraard helemaal vrij om hier zoveel of zo weinig tijd in te steken als je graag wil

Trouwdag met fotoshoot

Als je op je trouwdag heel graag een gave fotoshoot wil, heb je meerdere opties. Je kunt ervoor kiezen om de shoot in de ochtend, voor de ceremonie te plannen. Of juist in de namiddag wanneer je al getrouwd bent. Niets is goed of fout, jullie kunnen zelf je voorkeur aangeven. Hieronder zal ik wat voor- en nadelen met je delen.

Voordelen ochtendshoot

 • Het licht is dan nog relatief zacht
 • Je kunt de hele middag bij je gasten zijn
 • Dit deel van de dag is alvast ‘achter de rug’
 • Bij slechter weer kun je vaak de shoot nog naar de middag verschuiven

Nadelen ochtendshoot

 • Je bent wellicht wat gespannen, omdat er nog spannende dingen staan te gebeuren
 • Je zult wat vroeger moeten beginnen met klaarmaken en dus eerder opstaan
 • Je wil elkaar al ruim voor de ceremonie zien
 • De kans bestaat dat je jurk al een beetje vies is voordat de ceremonie begint

Voordelen middagshoot

 • Je kunt wat later op de dag beginnen
 • Het spannendste deel van de dag (de ceremonie) is al geweest, dus je bent wat meer ontspannen
 • Je kunt er even met z’n tweetjes er tussenuit knijpen voor wat quality time
 • Het maakt niet meer zoveel uit wanneer jullie kleding wat viezer wordt

Nadelen middagshoot

 • Jullie gasten zullen zich even moeten vermaken zonder jullie
 • Vroeg in de middag kan de zon nog erg fel zijn (kijk of je de shoot dan na 17.00 uur kunt plannen)
 • Als het slecht weer is, is er niet echt een uitwijkmogelijkheid naar een later moment op de dag

Ga (ook) voor een avondshoot

Wat ik sowieso altijd een dikke aanrader vind, is het plannen van een hele korte fotoshoot rond zonsondergang. Vaak heb je rond die tijd net een vrij momentje tussen het diner en de start van het feest. Ideaal om er samen even tussenuit te knijpen en van alles wat jullie die dag hebben meegemaakt, samen te genieten. Dit hoeft echt niet lang te zijn. 10 minuten tot een kwartiertje is meer dan voldoende om wat toffe foto’s te maken. Hiervoor hoef je ook niet naar een aparte locatie te rijden. Vaak is er op/rond jouw trouwlocatie wel een tof plekje te vinden.

Wij hoeven geen fotoshoot

Het fijne van het plannen van jouw bruiloft, is dat je zelf mag bepalen wat je wel en niet doet. Het enige wat een verplichting is, is het ja-woord. Heb je geen interessen in een fotoshoot? Dan laat je die gewoon achterwege, simple as that! Jullie dag, jullie keuze. Nog een extra tip van flip: laat je zeker niet wijsmaken dat je bepaalde dingen moet. Doe wat voor jullie goed voelt!

Wat heeft jouw voorkeur?

Na het lezen van deze opties, heeft jouw voorkeur een shoot in de ochtend of in de middag? Tijdens een kennismaking bespreken we jullie wensen en kijken we wat het beste zou passen.

Interesse in zo’n vrijblijvende kennismaking? Mail, bel of whatsapp me, en dan maken we snel een afspraak!

Liefs Denise

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
bijzonder aanzoek
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?