Tips voor trouwen op een boerderij

 In Inspiratie

Als er iets authentiek is, dan is het een boerderij. En trouwen op een boerderij is hip en happening! Steeds meer stellen kiezen ervoor om te trouwen op een boerderij. Ik snap ze wel! Op een boerderij heb je veel ruimte om je heen, fijn! Want zo heb je een ceremonielocatie, feestlocatie en fotolocatie in een. Trouwen tussen het groen en de dieren, ik zie het eigenlijk ook wel zitten. Waar je op moet letten als je kiest voor deze locatie? Ik geef je tips voor trouwen op een boerderij!

Trouwen op een boerderij

Ik zie het zo, de boerderij is je canvas. Je kan er eigenlijk alle kanten mee op, met als overkoepelend voordeel; de sfeer is relaxed en ongedwongen.

  • Mijn eerste tip is dan ook, denk goed na over de stijl die je leuk vindt! Van een hooibaai als stoel en met de tractor naar het altaar voor het echte boerengevoel, tot lange tafels in het weiland voor trouwen in het groen. Wat past bij jullie?
  • Wanneer gaan jullie trouwen? Bij een boerderij denk je automatisch aan een buitenbruiloft, maar ook binnen kan het heel romantisch zijn! Een boerenschuur is een supertoffe locatie voor jullie ceremonie, en willen jullie het echt even anders doen? Dan is een diner in een kas of stal natuurlijk een bijzonder idee. Bespreek met jullie trouwlocatie wat de slecht-weeropties zijn, zo zitten jullie altijd goed.
  • Over slecht weer… als het regent of geregend heeft veranderd dat mooie gras al snel in een modderpoel! Neem dus reserveschoenen mee of trek schoenen aan die vies mogen worden. Misschien geen Jimmy Choo’s op je bruiloft, maar je krijgt er heel veel moois voor terug! Vergeet ook niet om deze tip met jullie gasten te delen 😉
  • Niet erg romantisch om over na te denken, maar wel goed om van te voren te bespreken. Niet voldoende plek voor de deur of op het erf? Misschien is er een omliggend weiland dat jullie mogen gebruiken als parkeerplaats voor jullie gasten?
  • It’s all about decoration! Die boerenschuur tover je met fijne zachte kleden, mooie lampionnen en veldbloemen zo om tot een romantische plek die schreeuwt… I DO!

Boerderij huren bruiloft

Ik woon helaas niet op een mooie boerderij die ik jullie kan aanbieden als trouwlocatie. Wel weet ik dat er veel opties zijn! Er zijn boerderijen die geregistreerd zijn als officiële trouwlocatie, maar hebben jullie vrienden of bekenden die in een mooie boerderij wonen dan is dat natuurlijk ook een prima optie! En die boerderij waar jullie altijd langsfietsen? Benader ze eens, het kan goed dat ze er helemaal voor openstaan dat jullie hun boerderij huren voor jullie bruiloft. Er zijn ook recreatieboerderijen die ingesteld zijn op veel bezoekers en mogelijk ook de catering voor jullie kunnen regelen. Helemaal fijn! Mijn advies? Maak een shortlist van boerderijen die jullie wel zien zitten en ga op onderzoek uit. Superleuk om samen te doen!

Die boerenbruiloft van jullie kom ik graag vastleggen als trouwfotograaf! Wie ik ben? Ik ben Denise, maak snel een afspraak voor een kennismaking!

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recent Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?