Regen op je trouwdag

 In Inspiratie

Geen paniek! Ook als het regent dat het giet maken we van jullie trouwdag een onvergetelijk feestje. Natuurlijk duimen we voor een stralend zonnetje, maar je weet het maar nooit met dat weer! Gelukkig ben ik als trouwfotografe wel wat gewend. Met mijn tips gaan we dansend door de regen op jullie trouwdag.

Bruiloft in de regen

Mijn grootste tip? Zorg voor een plan B! Denk als jullie je bruiloft gaan plannen goed na over op welke locaties en op welke momenten in het draaiboek jullie afhankelijk zijn van het weer. Receptie in de kasteeltuin? Die kan misschien ook verplaatst worden naar de gezellige serre. Stijlvol (en droog) van de trouwauto naar binnen lopen? Jullie ceremoniemeester houdt vast met alle liefde een paraplu boven jullie hoofd. Hoe frustrerend ook, het weer past zich niet aan, maar jullie kunnen je wel aanpassen aan het weer. Zo maken jullie een onvergetelijke dag van jullie bruiloft in de regen.

Naast jullie trouwfotograaf, die alles weet van regen op je trouwdag, zijn ook andere bruiloftsleveranciers erop ingespeeld om zich aan te passen aan het weer. Die make-up? Die kan vast ook waterproof! Heb je een afspraak staan met de stylist, visagist, band of cateraar? Check even bij hen hoe ze omgaan met een plotselinge hoosbui. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Trouwfoto’s in de regen

Weet je, trouwfoto’s maken in de regen heeft ook zo zijn voordelen. Het licht is vaak zachter en jullie foto’s krijgen daardoor een sfeervolle uitstraling. Een rondje Pinterest levert zo een hoop inspiratie op voor trouwfoto’s in de regen! Willen jullie buitenfoto’s maken? Een paraplu is een leuke prop waar we van alles mee kunnen verzinnen. Wat dachten jullie van gepersonaliseerde paraplu’s met jullie initialen erop? Hebben jullie meteen een leuk bedankje voor jullie gasten. En regenlaarzen onder je trouwjurk waarmee je door de plassen stampt geven wel een uniek effect op jullie trouwfoto’s. Herinneren jullie je die scene uit the Notebook? Pure liefde in de stromende regen? Dat kunnen jullie ook, met een beetje hulp van mij. Als jullie blijven lachen en stralen, beloof ik jullie dat het helemaal goedkomt met die bruiloft in de regen.

Heb ik jullie, ondanks de plensbui, een beetje laten lachen? Dan hebben we vast een klik! Komen jullie kennismaken? Ik kom met liefde jullie bruiloft in de regen fotograferen.

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?