Originele activiteiten op jullie bruiloft

 In Inspiratie

Jullie bruiloft moet een groot feest worden! Voor jullie, en voor jullie gasten.

Inmiddels zijn jullie zelf op een aantal bruiloften geweest en zijn er al wat stellen uit jullie vriendengroep getrouwd. Jullie hebben inspiratie opgedaan en weten wat jullie wel en niet willen. Sowieso zijn jullie het erover eens dat jullie bruiloft origineel moet zijn! De dag moet bij jullie passen en jullie houden niet van een statische bedoeling. Daarom zijn jullie op zoek naar originele activiteiten voor op jullie bruiloft.

Misschien willen jullie de gasten na de ceremonie even bezighouden, zodat jullie je om kunnen kleden voor het feest? Of zit er wat tijd tussen het diner en de receptie?

Ik heb ideeën voor originele activiteiten op jullie bruiloft waarmee jullie ervoor kunnen zorgen dat het feestje gewoon doorgaat. Lees maar mee!

originele activiteiten bruiloft

Activiteiten tijdens jullie bruiloft

Deze activiteiten vallen vast in de smaak tijdens jullie bruiloft! Originele activiteiten houden de sfeer er goed in en houden de dag luchtig en vrolijk:

 • Is jullie receptie buiten en willen jullie het ijs een beetje breken? Wat denken jullie van vrolijke spelletjes zoals Jenga of vier-op-een-rij. Bij veel verhuurbedrijven kun je reuzenspelletjes huren. Leuk voor jong en oud! Ook jeu des boules is trouwens altijd een hit.

 

 • Interactieve spelletjes doen het ook altijd goed. Picture this; jullie zitten als bruidspaar met jullie rug naar de gasten toe. Jullie hebben allebei 2 schoenen in je hand. 1 van hem, en een van haar. De gasten stellen vragen zoals:
  • Wie heeft wie versierd?
  • Wie kan er beter koken?
  • Wie komt vaker te laat?

Houd de schoen omhoog van degene die het antwoord vormt op de vraag. Zijn jullie het eigenlijk wel eens? Lachsalvo’s gegarandeerd!

 

 • Een activity wheel! Ooit van gehoord? Een soort Rad van Fortuin, maar dan met mini-opdrachtjes erop. Denk aan: kus je date, doe een dansje, haal nog een stukje taart. Draaien maar, als je durft…!

 

 • Wat zijn jullie hobby’s? Houden jullie van pokeren, van gamen of van wijn proeven? Maak daar een special hoek van op jullie bruiloft!

 

 • Geef je gasten een lijstje met opdrachten die ze gedurende de dag moeten uitvoeren. Zoals, maak een foto van het kussende bruidspaar, zing een liedje met de bruidegom, dans met de moeder van de bruid… en jullie weten er vast nog meer te verzinnen! Zo zorg je ervoor dat je gasten ook onderling contact maken.

 

 • Zoek je het in een andere hoek? Huur dan een tarot- of handlezer in! Kan die meteen voorspellen hoe lang jullie getrouwd zullen zijn…!

 

 • Prosecco Pong, ooit van gehoord? Het chique zusje van beer pong! Je speelt het in teams tegen elkaar. Zet de proseccoglazen aan de twee uiteindes van de tafel en probeer een pingpongballetje in het glas van je tegenstander te gooien. Is het gelukt? Dan moet je tegenstander zijn glas leegdrinken!

 

 • Houden jullie van cocktails? Huur een cocktail shaker in en leer je gasten hoe ze zelf lekkere cocktails kunnen maken.

Vond je dit leuke activiteiten voor tijdens jullie bruiloft? Dan ben ik misschien wel de gezellige fotograaf die jullie zoeken! Ik weet de sfeer van jullie bruiloft ongedwongen vast te leggen op beeld, zodat jullie foto’s hebben van de dag zoals hij echt was!

Benieuwd wie ik ben? Ik ben Denise, jullie trouwfotograaf.

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
bruiloft plannen
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?