Help! Ik ga mijn eigen bruiloft plannen

 In Inspiratie

Hello bride-to-be!

Ja, nu zitten we dan echt in hetzelfde schuitje! Wellicht volg je me al op social media en heb je het al voorbij zien komen. Het komende jaar mag ik dus ook mijn eigen bruiloft gaan plannen. Spannend, maar zo leuk! En nu hoor ik je al een beetje denken; oh, maar als bruidsfotograaf weet je natuurlijk de mooiste locaties, leukste leveranciers en beste tips al.

Ja, ik heb in de afgelopen jaren onwijs veel dingen voorbij zien komen en de mooiste locaties gezien. Toch blijkt dat die hele zoektocht naar onze eigen mooie locatie wat lastiger is dan verwacht. Ik ken genoeg prachtige locaties die een geweldige service hebben, mooie aankleding en de juiste sfeer, maar omdat ik er al voor meerdere bruiloften ben geweest, voelt het dan weer niet als de perfecte plek voor ons. Gek he? Precies om die reden heb ik gezocht naar locaties waar ik nog nooit eerder ben geweest. Zodat het voor mij ook nog allemaal nieuw, spannend en leuk is.

En die hebben we gevonden! Een kleine, intieme locatie in een Brabants dorpje. Waarbij Benji de hele dag welkom is. Waar eten belangrijk is en extra leuk: waar de dagindeling net wat anders is dan gebruikelijk. Hou ik ook wel van!

Maar hoe maak jij dan je eigen foto’s?

De vraag die iedereen me stelt: ga je dan ook je eigen foto’s maken? Eh nee natuurlijk niet.Tuurlijk vind ik het best lastig om een fotograaf te vragen. Ik ken er immers zoveel en stiekem ben je toch altijd bang iemand voor het hoofd te stoten. Maar juist omdat ik met aardig wat mensen heb samengewerkt, weet ik wel hoe zij te werk gaan en of dat bij ons als stel past. Dus nee, we hebben nog niemand vastgelegd, maar gaan binnenkort wel met een hele leuke in gesprek! Stay tuned.

Mijn tips om je bruiloft te plannen

Antoine en ik zijn nu een kleine drie maandjes verloofd en druk bezig met het plannen van onze eigen bruiloft. Zoals ik al eerder aangaf: ik hou ervan om dingen net wat anders te doen dan gebruikelijk is. Dus misschien is het leuk om een paar dingetjes te noemen die wat minder mainstream zijn, maar voor ons wel logisch zijn.

  • Wij gingen eerst op zoek naar een locatie en daarna pas een datum. De perfecte locatie was voor ons belangrijker dan de perfecte datum. Dus zodra wij de keuze hadden gemaakt qua locatie, keken we welke data nog beschikbaar waren en kozen we de datum die het beste bij ons past. Resultaat: hopelijk een prachtige buitenbruiloft met heerlijke herfstkleuren.
  • Niet de strakke dag- en avondgastindeling. Onze ‘avond’gasten sluiten vlak na de ceremonie al aan. Zo kunnen we tijdens het eten met iedereen al een praatje maken, laten we het feest vroeger beginnen (dus ook eerder afgelopen) en kunnen Antoine en ik de dag samen op een intieme manier met een drankje bij de open haard afsluiten.
  • Het durven anders aan te pakken. Wij kiezen heel bewust voor een andere dagindeling. Omdat we dat leuk vinden, maar ook omdat dit beter bij ons past. Daarbij hebben we schijt aan wat anderen daarvan zouden kunnen denken.

Vooral dat laatste punt vind ik een hele belangrijke. Zo vaak zit er een bruidspaar tegenover me die vraagt ‘hoe doen anderen dat’ of ‘wat is daarbij gebruikelijk’? Neem bijvoorbeeld het ophaalmoment bij de voordeur; ja, dat hoort zo toch? Als je van oude tradities houdt, dan ja. Maar je hoeft je nergens aan te houden als het niet bij je past. Vinden jullie dat zelf fantastisch? Zeker doen! Heb je een idee wat je veel leuker vindt? Go for it! Het is jullie dag en die mogen jullie indelen zoals jullie dat willen. Of dat nu bij je ouders’ voordeur is of op een hutje op de hei.

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recent Posts
originele activiteiten bruiloft
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?