Een bruiloft plannen; waar begin je?

 In Inspiratie

Adem in, adem uit. Geen stress! Er komt veel kijken bij het plannen van een bruiloft, maar dat gaat jou helemaal lukken. Het allerbelangrijkst is het dat je een mooie dag gaat beleven met je geliefde, familie en vrienden. En daar heb je eigenlijk niet meer voor nodig dan goede zin 😊

Om je toch een beetje gerust te stellen help ik je op weg. Als trouwfotograaf heb ik al zoveel bruiloften van dichtbij meegemaakt dat ik precies weet waar je op moet letten als je een bruiloft gaat plannen.

bruiloft plannen

Je bruiloft plannen; een stappenplan

Klein en ingetogen, of een destination wedding in het buitenland? Het is verstandig om eerst het budget te bepalen voordat je je bruiloft gaat plannen. Wat hebben jullie ervoor over en wat hebben jullie gespaard? Je budget is bepalend voor de keuzes die je kunt maken voor je trouwdag.

1.Budget bepalen is dus stap één van ons stappenplan.

Wanneer willen jullie trouwen? Wil je een zomerse buiten bruiloft? Of een knusse winterbruiloft? De trouwdatum die je kiest kan invloed hebben op de kosten voor de locatie. Sommige locaties zijn in de winter goedkoper of vragen bijvoorbeeld een toeslag op zaterdag. Goed om hier rekening mee te houden als jullie een datum kiezen! Mijn tip; ga niet voor één datum, maar houd je opties een beetje open. Zo heb je grotere kans dat de locatie, trouwfotograaf en andere leveranciers nog beschikbaar zijn.

2. Datum prikken.

bruiloft plannen

Misschien heb je al een droomlocatie in je hoofd. Wil je graag in dat mooie kasteel trouwen, of lekker met je voetjes in het zand op het strand. Nog geen idee? Een rondje Google geeft je vast een hoop inspiratie. En anders is er bijvoorbeeld de open trouwdagenroute, waar je een kijkje kunt gaan nemen bij verschillende trouwlocaties.

3. Locatie kiezen.

Nu is het tijd voor een van de leukste stappen uit het stappenplan; het maken van het moodboard! Snuffel rond op Pinterest en maak verschillende moodboards die je helpen met het plannen van je bruiloft. Wat dacht je van een moodboard voor:

  • Thema, decoratie en bloemen.
  • Haar, make-up en natuurlijk DE jurk.
  • Eten en drinken.
  • Uitnodigingen en bedankjes.

Ontdek wat bij jullie past en maak samen keuzes waar jullie allebei blij van worden.

4. Moodboard time!

bruiloft plannen

Wat en wie heb je allemaal nodig op de grote dag? Breng in kaart welke leveranciers je moet contacteren om jouw bruiloft te plannen. Denk bijvoorbeeld aan; de trouwfotograaf, bloemist, kapster, visagist, bruidsmodewinkel, cateraar, DJ etc. En vergeet ook niet om je ondertrouw te regelen!

5. Welke leveranciers heb je nodig?

Praktische zaken geregeld en beslissingen genomen? Dan is het tijd voor de gastenlijst. Ga er samen even goed voor zitten en bepaal wie jullie er graag bij willen hebben op jullie grote dag. Wie vragen jullie als ceremoniemeester en willen jullie ook bruidsmeisjes op jullie trouwdag?

Zijn jullie eruit? Dan kunnen jullie save the date kaartjes sturen.

6. Gastenlijst en Save the Date kaartjes.

Stap 1 t/m 6 geven je een mooie aanzet voor het plannen van je bruiloft. Vond je mijn stappenplan voor het plannen van je bruiloft fijn? Laat het me weten, vind ik leuk om te horen!

Ps. Ik kom natuurlijk graag prachtige foto’s van jullie maken op jullie trouwdag 😉

Liefs, Denise

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
originele activiteiten bruiloft
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?