Groepsfoto ideeën voor jouw bruiloft

 In Inspiratie

Ze noemen het de mooiste dag van je leven, en met een goede reden!

Niet alleen geef je je partner het ja-woord en gaan jullie op naar een mooie toekomst samen, ook is je trouwdag een dag waarop al je familie en vrienden samenkomen om jullie liefde te vieren.

En zeg nou zelf, hoe vaak gebeurt het met ieders drukke agenda nog dat je ze allemaal bij elkaar hebt? Des te meer reden dus om dit moment vast te leggen op camera! Want naast prachtige foto’s van het bruidspaar zijn ook foto’s met familie en vrienden een waardevolle herinnering aan een bijzondere dag. Geen fan van stijve geposeerde foto’s? Als trouwfotografe maak ik wekelijks meerdere groepsfoto’s op bruiloften. Laat die groepsfoto ideeën voor jouw bruiloft dus maar aan mij over!

Tip 1: Familiefoto’s op jouw bruiloft; welke combinaties maak je?

Er zijn veel verschillende combinaties te maken als het op familiefoto’s op jouw bruiloft aankomt! Welke foto ga jij over 5 of 10 jaar met plezier terugkijken en wie staan daarop? Zijn dat je ouders, broers en zussen, al je neven en nichten of misschien wel je opa’s en oma’s? Maak een lijstje met groepen die je zeker op de foto wil hebben. Dan kom je op de dag zelf niet voor verrassingen te staan als je trouwfotografe vraagt wie er zeker op de foto moeten staan.

Tip 2: Kies een goede locatie

Als trouwfotografe scan ik jullie trouwlocatie op een goede plek voor een groepsfoto. De mooiste foto’s maak ik tegen een rustige achtergrond. Jullie moeten natuurlijk allemaal op de foto passen dus de plek moet groot genoeg zijn. Ook het licht is erg belangrijk. Een foto met een stuk schaduw en een stuk zon is niet zo mooi… Daarom zoek ik naar gelijkwaardig licht! Ook zorg ik er voor dat jullie niet tegen de zon in kijken. Niets zo vervelend als een groepsfoto waarop de helft van de groep met hun ogen dicht staat!

Tip 3: Houd het luchtig

Als trouwfotografe heb ik vaak te maken met zenuwen. Maar een zenuwachtig bruidspaar en zenuwachtige familieleden heb ik zo gerustgesteld. Als het ijs eenmaal gebroken is maak ik de leukste foto’s! Een groepsfoto plan ik vaak na de ceremonie. Als de ergste spanning eraf is en de eerste toost is uitgebracht voelt iedereen zich wat meer op zijn gemak. Vaak zijn het de onderonsjes tussendoor die de leukste foto’s opleveren!

Tip 4: Een originele invalshoek en compositie

Natuurlijk is een groepsfoto waarop jullie op een rijtje staan een mooie klassieke foto die niet mag ontbreken in jullie trouwalbum. Maar gelukkig zijn er ook veel originele invalshoeken en composities om uit te kiezen. Wat denk je van deze groepsfoto ideeën voor jouw bruiloft?

  • Een dikke knuffel voor het bruidspaar! Jullie zijn het stralende middelpunt, omringd door al jullie vrienden en familie.
  • Voetjes de lucht in! Wie kan het hoogst schoppen in high heels?
  • Kijk allemaal naar beneden en… lachen maar! Ik moet zelf ook altijd een beetje lachen als ik al die vrolijke hoofden boven me zie.
  • Verzamel je vriendinnen om een spiegel heen. Waar ze naar kijken? Naar die mooie bruid natuurlijk!
  • Vertrouw je ze? Laat je vrienden en/of familieleden je optillen. Smile!
  • Spring in de lucht, doe een dansje of gooi je trouwboeket. Beweging zorgt voor een leuk verrassingseffect in je foto.
  • Laat ballonnen los, speel met confetti of regel een bellenblaas. Speelse elementen maken een vrolijke foto!

Leuke tips? Dan ben ik de trouwfotografe die jullie zoeken! Ik maak graag kennis met jullie, neem contact met me op en dan drinken we samen een kop thee.

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
Bruidsmeisje rent weg met ringen
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?