Buiten bruiloft organiseren

 In Inspiratie

Niet doorvertellen hoor, maar buitenbruiloften zijn stiekem mijn lievelingsbruiloften.

Niet gek misschien, als trouwfotograaf. Het mooie natuurlijke licht, de blosjes op de wangen, de wind door de haren… Allemaal elementen waar ik als fotograaf erg blij van word.

Ben je van plan om een buiten bruiloft te organiseren? Jippie! Mag ik ook komen? Even serieus, ervaring leert me dat er een aantal dingen zijn waar je op moet letten als je een buiten bruiloft organiseert. Zit je er klaar voor? Komen ze..

Buiten bruiloft locatie

Het weer is natuurlijk altijd een risico als je in Nederland trouwt. Ga je op zoek naar een locatie voor je bruiloft buiten? Check dan meteen even of ze een Plan B hebben. Kun je ergens naar binnen als er een wolkbreuk boven je hoofd plaatsvindt? Fingers crossed natuurlijk dat het niet gebeurt, maar als het wel gebeurt is het fijn dat je een alternatief hebt. Buiten trouwen kan natuurlijk in je eigen achtertuin (als je plek hebt!), maar ook in een (kasteel)tuin, een park of bij een officiële trouwlocatie.

Tips van flip:

  • Hoe zit het met de ondergrond? Is die verhard of onverhard? Je wil natuurlijk niet dat je gasten met hun hakken vast komen te zitten in de klei. Nee, ook niet die chagrijnige oudtante.. 😉
  • Heb je gasten die slecht ter been zijn? Kunnen zij de locatie goed bereiken met een rolstoel, rollator of wandelstok?
  • Trouw je wat later in het seizoen? Dan zijn heaters geen overbodige luxe! Aan het einde van de dag kan het flink afkoelen.
  • Is er elektriciteit buiten? Misschien heb je wel een band, of sfeerverlichting, een fotokast of een cateraar die stroom nodig heeft.
  • Zijn er omwonenden die geluidsoverlast kunnen hebben van je bruiloft? Stop van tevoren even een briefje in de bus, wel zo netjes.

Trouwfeest buiten

Wil je alleen je trouwfeest buiten houden? Yes! Ik ben gek op tuinfeestjes. Lekker ongedwongen in een relaxte sfeer de voetjes van de vloer, een drankje doen en als het moet ontnuchteren in de frisse lucht. Eigenlijk zijn de tips die ik je hierboven gaf ook van toepassing als je alleen je trouwfeest buiten organiseert.

Voor ik het vergeet wil ik je wel mijn belangrijkste tip meegeven; huur een professionele trouwfotograaf in die weet wat ze doet! Natuurlijk licht is prachtig, maar als je niet weet hoe je rekening moet houden met schaduwen, tegenlicht en opwaaiende jurken heb je straks trouwfoto’s waar je teleurgesteld over bent.

Als trouwfotografe heb ik meerdere buiten bruiloften mogen fotograferen. Ik weet precies waar ik op moet letten en ik beloof jullie plechtig dat jullie waanzinnige foto’s van jullie trouwdag van me krijgen!

Sounds good? Neem contact met me op.

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
Babs met kerstlampjes
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?