Best of 2021

 In Bruidsfotografie, Nieuwste reportages

Mijn favorieten uit 2021

Dit jaar begon voor mij spannend. Maatregelen die niet opgeheven leken te worden, een aantal bezorgde bruidsparen die het toch niet aandurfden om hun bruiloft dit jaar door te laten gaan. Gaat dat wel goed komen? Zeker omdat het mijn eerste jaar als full time fotograaf zou gaan worden. Je gaat me toch niet vertellen dat ik over een paar maanden alweer moet gaan solliciteren, toch?

Gelukkig bleken die gedachten volledig ongegrond. Nog nooit eerder mocht ik in een jaar zoveel bruiloften als afgelopen jaar. Man man man, wat een feest! Ik heb het al vaker gezegd, maar wat ben ik ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat ik van mijn bruidsparen krijg om de mooiste dag van hun leven vast te leggen. Voor mij was het een jaar van randje comfort zone opzoeken. Nieuwe technieken uitproberen. Tips uit mentoring toepassen. Iedere bruiloft net even anders invliegen en zorgen dat ze ook echt uniek worden gefotografeerd.

Als ik dit jaar met één woord mag omschrijven, dan is het rollercoaster. Zeker op het gebied van bruiloften. Waar in mei alles nog op afstand, met mondkapjes op moest en vaste zitplaatsen, kon dat aan het einde van de zomer/begin najaar volledig losgelaten worden en konden de bruiloften gevierd worden ‘zoals het hoort’. Om vervolgens in december weer met precies dezelfde maatregelen te maken te krijgen als de eerste bruiloften van dit jaar.

Maar wat heb ik een respect voor deze leuke stellen. Want wat voor maatregelen hun dag ook probeerden te beperken, zij hebben er allemaal iets GEWELDIGS van gemaakt. Stuk voor stuk prachtige, unieke bruiloften die helemaal bij het stel past. Via deze weg vraag ik ook meteen een klein applausje voor al die geweldige leveranciers waarmee ik dit jaar heb mogen samenwerken. Want zonder hen zagen de bruiloften er natuurlijk ook heel anders uit.

Hier op mijn blog heb ik al het een en ander gedeeld van de bruiloften (zoals deze in Frankrijk of deze in festivalsfeer) van het afgelopen jaar, maar ik ben eens in alle mappen gedoken om mijn favoriete beelden van het afgelopen jaar te verzamelen. Die heb ik samengevat in het filmpje hieronder!

Liefs Denise

Wat statistieken

Ik krijg wel eens de vraag hoeveel foto’s ik op een bruiloft maak. Daarom leek het me wel leuk om een keertje in de statistieken te duiken en wat nummertjes op te zoeken.

Totaal aantal foto’s geschoten: 55.372

Totaal aantal foto’s afgeleverd: 6.306 (met nog 2 bruiloften af te werken)

Aantal uren gefotografeerd: 177 (gemiddeld 11,5 uur per bruiloft)

Gemiddeld aantal uren gewerkt aan een bruiloft: 35 uur

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?