Trouwen in Frankrijk | Jolanda en Martijn

 In Bruidsfotografie, Nieuwste reportages

Een bruiloft fotograferen in het buitenland

Dat stond heel erg hoog op mijn bucketlist! Je kunt je wel voorstellen dat mijn hart een sprongetje maakte toen ik een berichtje van dit mooie bruidspaar waarin stond: wij gaan trouwen in Frankrijk! Of ik wellicht met ze mee wilde reizen.

JA NATUURLIJK!

En zo geschiedde. Ik maakte een autorit van zo’n 7 uur naar het prachtige Bourgondië voor een geweldige Franse bruiloft. Op dinsdagavond kwam ik terecht bij een klein gezelschap wat zich klaarmaakte voor een welkomsbarbecue. Even ontspannen na de lange rit en daarna ging ik snel terug naar mijn hostel om mezelf op te laden voor de grote dag.

Relaxte bruiloft in Frankrijk

De bruiloft begon heel relaxt in het grote landhuis. Jolanda en Martijn gescheiden van elkaar. Rustig de tijd om zichzelf klaar te maken. Jolanda omringd met haar vriendinnen en familie, Martijn met zijn vader en broer.

Buitenbruiloft in Bourgondië

Dat is ook wat. Reis je helemaal af naar Frankrijk voor je droombruiloft onder de Franse zon, begint de dag grijs, grauw en ontzettend bewolkt. Tijdens de voorbereidingen nog steeds sombere wolken. Kan de ceremonie wel buiten plaatsvinden? Een last minute beslissing, maar we gaan er gewoon voor!

En wat een goede keuze was dat! Precies toen de bruid met haar vader naar buiten stapte begon de zon te schijnen en die is de hele dag niet meer verdwenen. Dan kun je wel zeggen dat je krijg wat je verdient, toch?

Er volgde een mooie ceremonie, verteld door een Belgische ambtenaar. Vol met mooie gebruiken die ook echt in een Franse bruiloft thuis horen.

Uiteraard wordt zo’n prachtige ceremonie afgesloten met een lekkere borrel en een heerlijk stukje taart! Proostend op de liefde, het bruidspaar en de geweldige dag.

Spontane trouwfoto’s in Frankrijk

Een aantal gave foto’s van dit mooie bruidspaar konden natuurlijk niet ontbreken. Voordeeltje als je op een prachtig landgoed trouwt: meer dan genoeg geweldige plekjes om toffe foto’s te maken. Met die typische Franse grasrollen, bij het huis, andere ruimtes op het terrein en in de omgeving van de trouwlocaties. Zoveel toffe dingen dat ik in deze blog echt niet alles kon delen helaas.

Bij terugkomst was het alweer tijd voor een heerlijk diner. Aan een lange, prachtig gedekte tafel waarbij het hele gezelschap de dag kon bespreken, luisteren naar de speech van papa en genieten van alles wat de chef voor ze had voorbereid.

De laatste uren van deze trouwerij in Frankrijk

De dag liep binnen no-time op z’n einde. Niet normaal hoe snel een bruiloft voorbij vliegt. Gelukkig hadden we nog een GE-WEL-DIG-E zonsondergang tegoed, dus daar maakten we uiteraard ook nog even gebruik van. Tot slot kwam iedereen nog even samen rond een heerlijk kampvuur, genietend van een gitarist die voor de sfeer zorgde, om zo nog met een lekkere borrel of kopje koffie de dag af te sluiten.

Trouwen in Frankrijk. Wat een fantastisch avontuur was dit. Ik heb deze dan wel van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar dat wil zeker niet zeggen dat dit mijn laatste buitenlandse avontuur mag zijn. Want dit smaakt zeker naar meer. Ga jij dus ook trouwen in Frankrijk of in een ander mooi land? Ik reis maar al te graag met je mee!

Liefs Denise

Leveranciers

Weddingplanner, trouwlocatie & styling: Great weddings in France

Taart & catering: Ollie Timberlake

Bloemen: Mille et une Brindilles

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?