5x waarom een loveshoot boeken voor je bruiloft

 In Inspiratie, Loveshoot

Waarom zou je een loveshoot voor je bruiloft boeken? Op je bruiloft zelf krijg je al zoveel foto’s die veel meer van waarde zijn dan die foto’s van een loveshoot. Ik kan je vertellen, er zijn genoeg redenen! In deze blog geef ik je er 5!

1. Oefenen voor je bruiloft

Misschien wel de belangrijkste reden van allemaal. Veel van mijn bruidsparen kijken enorm uit naar hun bruiloft, maar zien op tegen de fotoshoot. Want je zou moeten poseren en daar ben je niet goed in. Of je vindt het ongemakkelijk dat het ineens echt zo om jullie gaat. Maakt niet uit wat de reden is, maar vaak hangt er een soort van spanning die voortkomt uit het feit dat je geen idee hebt wat je te wachten staat. Zo’n fotoshoot doe je immers niet elke dag. Dan is het heel erg fijn als je vooraf al eens hebt kunnen proeven van hoe zo’n fotoshoot gaat. Wanneer je een loveshoot boekt voordat je gaat trouwen weet je op je bruiloft precies hoe ik als fotograaf te werk ga en hoef je je daarom veel minder druk te maken. Het haalt de scherpe randjes eraf en in mijn ervaring -en die van mijn bruidsparen- werkt dat heel prettig. Daarnaast weet ik ook precies hoe jullie voor de camera zijn en kan ik meteen wat dingen proberen die ik tijdens je bruiloft ook zou kunnen doen. Werken dingen niet? Dan weet ik ook dat ik dat niet op de grote dag zelf hoef te proberen.

2. Je leert de fotograaf kennen

Een klik tussen jullie en de fotograaf is tijdens je bruiloft zeker niet onbelangrijk. De fotograaf is waarschijnlijk de enige die elk moment van de dag bij jullie in de buurt is, dus het is wel zo fijn als je je prettig voelt bij de fotograaf. Je hebt elkaar al wel gesproken tijdens het eerste kennismakingsgesprek, maar dat schept meestal geen compleet beeld van een persoon. Een loveshoot vooraf geeft beide partijen de kans om elkaar beter te leren kennen. Wanneer je een persoon beter kent, zul je ook sneller uit je zelf meer ontspannen op de foto staan op je grote dag.

3. Gewoon voor de leuk

Zie een fotoshoot voor je bruiloft ook als een uitje met z’n tweeën. Een fijn momentje met elkaar om lol te maken en een mooie tastbare herinnering daaraan over te houden. Het zullen waarschijnlijk een van de laatste foto’s zijn van jullie samen als partners en niet als getrouwd stel. Altijd leuk om naar terug te kijken!

4. Gebruik voor drukwerk

Oke leuk zo’n loveshoot, maar wat moet je er verder mee? Heb je al eens nagedacht over het gebruik van jullie foto’s op de uitnodiging of bedankkaartjes? Een eenvoudige manier om het drukwerk nog persoonlijker te maken. Je kunt ook groot uitpakken en bijvoorbeeld onderzetters of snoeppapiertjes voor in de champagne laten drukken. Je kunt het zo gek niet bedenken.

5. Een mooie normale foto van jullie samen

Naast dat je straks prachtige foto’s samen hebt van de bruiloft, is het ook leuk om een aantal foto’s in normale kleding te hebben. Al is het maar om over 10 jaar weer eens terug te kijken zodat je kan zeggen “ah wat waren we toen jong!‘ of “droegen we dat toen echt?“.

Dit waren mijn redenen waarom je een loveshoot zou moeten boeken voor je bruiloft. Denk je nu goh, dat wil ik ook! Bekijk dan mijn loveshootpagina voor meer informatie. Ben je nog op zoek naar een bruidsfotograaf voor de grote dag zelf? Check dan even of ik op jullie dag nog beschikbaar ben, of bekijk mijn pakketten en alle informatie omtrent mijn werk als bruidsfotograaf.

Liefs, Denise

Recommended Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?