Trouwen in de winter

 In Inspiratie

Bij een bruiloft denk iedereen meteen aan de zomer (of de lente), maar wist je dat trouwen in de winter steeds populairder wordt? Ik ben gek op winterbruiloften (en ze zijn ook nog eens heel praktisch!) ik leg je uit waarom.

Trouwen in de winter is goedkoper

Heb je eindelijk je droomlocatie gevonden, is er de komende 2 jaar geen plek in de zomermaanden. Maar… heb je er al aan gedacht om in de winter te trouwen? Grote kans dat jullie locatie nog beschikbaar is en.. het is vaak nog goedkoper ook! Datzelfde geldt vaak voor de catering, bloemist en… de trouwfotograaf! In de winter heb je meer keuze wat leveranciers betreft, omdat ze meer ruimte hebben in hun agenda. Zeker zijn van je eerste keus wat locatie en fotograaf betreft? Trouw dan in de winter 😉

Een winterbruiloft is meestal binnen; je hebt geen slecht-weer-plan-nodig

Super leuk, zo’n buitenbruiloft. Maar… wat doe je als het regent? In de zomer trouwen betekent vaak dat je ceremonie, receptie, diner of feest buiten zijn. En helaas is er altijd een kans dat het gaat regenen. Sta je dan in je mooie jurk! Daarom adviseer ik bruidsparen die in de zomer trouwen om altijd een plan B te hebben. Naast een buitenruimte, moet je trouwlocatie dus ook een binnenruimte beschikbaar hebben.

Trouw je in de winter? Dan trouw je per definitie vaak binnen. Handig! Want wat er buiten ook gebeurt, jullie zitten lekker droog en warm. Scheelt dat even een boel stress en een hoop buienradar-check-uurtjes! En ben je bang dat het binnen te donker is voor mooie foto’s? Geen enkel probleem. Ik neem mijn eigen licht mee om die gezellige sfeer perfect vast te kunnen leggen.

vader geeft dochter weg. Kerstbruiloft

Een winters thema geeft een romantische bruiloft

Denk maar eens aan kaarsen, lichtjes, warme dekentjes, een haardvuur. En aan warme kleuren als okergeel, donkerblauw en bordeauxrood. Dat zie er knus uit! Ook wat eten en drinken betreft kun je het winterse thema voor jullie bruiloft doortrekken. Iemand zin in warme chocolademelk, glühwein, stamppot of een kopje erwtensoep?

Zie je, een winterbruiloft is zo gek nog niet! Ik ben in elk geval dol op de winterse sfeer, en, ik ben in de winter vaak nog beschikbaar. Dus zoek je nog een fotografe voor je winterse bruiloft? Stuur me een berichtje!

trouwceremonie met kerstlampjes

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recommended Posts
Babs met kerstlampjes
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?