Originele trouwbedankjes bruiloft

 In Inspiratie

Wat is er nou mooier dan jullie liefde vieren met de mensen die jullie dierbaar zijn? En na zo’n mooie dag laat je je gasten natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan! Geef je hen een origineel trouwbedankje mee, dan kunnen ze nog nagenieten van jullie trouwdag.

Net als bij trouwjurken, het boeket, de locatie en de fotograaf 😉 zijn ook de mogelijkheden voor trouwbedankjes eindeloos. Ben je op zoek naar originele trouwbedankjes maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik help je op weg met mijn tips!

Grappige bedankjes bruiloft

Why so serious? Een grappig bedankje na jouw bruiloft is altijd een goed idee. Laat je gasten lachen en kom met een bedankje dat ze niet snel zullen vergeten! Persoonlijk houd ik erg van woordgrapjes:

 • Trouw je in de zomer en verwacht je tropische temperaturen? Verblijd je gasten met een mini-deo (breekt het zweet je al uit? Wij komen tot de rescue!) of een waterpistooltje voor wat extra verkoeling.
 • Is jullie liefde oogverblindend? Geef je gasten een coole zonnebril zodat ze toch kunnen genieten van jullie ceremonie.
 • Jullie SPEKtaculaire liefde vier je natuurlijk met… spekjes!
 • Zijn jullie een perfect match? Stuur je gasten naar huis met een doosje lucifers (op z’n Engels, snap je wel?)

Geen fan van woordgrapjes? Ook dan heb ik wel wat ideeën voor grappige bedankjes voor jullie bruiloft:

 • Heb je nogal stevige drinkers en party animals op je gastenlijst staan? Wat paracetamol en een flesje water zijn geen overbodige luxe!
 • Een pakje zakdoekjes, voor alle tranen van vreugde.
 • Beplak een doosje Tiktak met een boter, kaas en eieren spel. Tictactoe on the go!

Gepersonaliseerde bedankjes bruiloft

Ben je minder van de grapjes en houd je het liever persoonlijk? Ook dan heb ik inspiratie voor je! Een rondje Google leert je al snel dat de mogelijkheden voor gepersonaliseerde trouwbedankjes eindeloos zijn. Maar ik kom nogal vaak op een bruiloft… en kan je vertellen dat deze gepersonaliseerde bedankjes altijd in de smaak vallen!

 • Merci, dat jij er bent. Wie kent deze spreuk niet? Het welbekende chocolaatje doet het altijd goed, zeker op een gepersonaliseerd kaartje.
 • Wedding diner met veel knoflook? Je gasten zullen blij zijn met gepersonaliseerde kauwgom of pepermuntjes.
 • Is jullie liefde zoet? Een mooi versierde glazen pot met jullie namen erop is een mooi aandenken aan jullie trouwdag. Vul de pot met jullie lievelingssweets!
 • Is er een streekproduct uit het dorp/de stad waar jullie vandaag komen? Dat is nog eens een persoonlijk bedankje. Kom je bijvoorbeeld uit de Betuwe? Geef je gasten een flesje verse appelsap mee.
 • Bestel gelukskoekjes en personaliseer de briefjes met uitspraken van jullie.
 • Ook leuk; een trouwbedankje met foto! Plan een loveshoot in voor jullie bruiloft. De foto’s kun je mooi gebruiken op jullie trouwkaart en op gepersonaliseerde bedankjes natuurlijk. Ik weet wel iemand die jullie daar mee kan helpen …

 

Vond je mijn tips leuk? Dan ga je mijn foto’s geweldig vinden! Ik ben Denise, enthousiaste trouwfotograaf met een voorliefde voor… liefde! Nieuwsgierig naar mij? Hier leer je mij een beetje kennen. Ik ben ook erg benieuwd naar jou! Neem je contact met me op?

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recent Posts
Bruidsmeisje rent weg met ringen
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?