Tips voor trouwen in een kasteel

 In Inspiratie

Ineens wisten jullie het! Tijdens jullie zoektocht naar een trouwlocatie werden jullie allebei verliefd op het idee om te trouwen in een kasteel. Ik snap jullie helemaal. Een kasteel vraagt gewoon om een bruiloft! Zie je jullie al staan, daar in die kasteeltuin? Ook als trouwfotograaf word ik heel blij van een kasteelbruiloft. Ik heb al veel bruidsparen mogen fotograferen bij de mooiste kastelen van Nederland. Daarom geef ik jullie graag een paar tips voor trouwen in een kasteel.

Kasteelbruiloft organiseren

First things first! Kiezen jullie voor het organiseren van een kasteelbruiloft, vraag je dan eerst het volgende af:

  • Willen jullie binnen of buiten trouwen?
  • Hoeveel mensen willen jullie uitnodigen?
  • Is het diner/receptie/trouwfeest op dezelfde locatie?
  • Mogen mensen ook blijven overnachten?
  • Willen jullie het kasteel zelf decoreren in jullie eigen kleuren en stijl?

Deze selectiecriteria zorgen ervoor dat jullie gericht kunnen zoeken naar jullie ideale trouwlocatie. Natuurlijk hangt het ook af van jullie budget. Bespreek dit samen voordat jullie de invulling van jullie dag concreet maken. Een knusse bruiloft is heel gezellig! En alleen jullie naasten laten overnachten is ook een mooie oplossing. Het is jullie dag, vergeet dat niet! Organiseer de kasteelbruiloft van jullie dromen, dat wordt een dag om nooit meer te vergeten.

Trouwen in een kasteel

Een kasteel ademt romantiek. Het is een bijzondere plek, je komt niet elke dag in een kasteel! Qua setting zit het dus wel goed, want trouwen doe je op een bijzondere plek. Trouwen in een kasteel doet het ook goed op foto’s. Al die verschillende kamers, verdiepingen en knusse hoekjes. Hoge plafonds, mooie doorkijkjes, statige trappen, fluwelen gordijnen, grote ramen… Ik word er als trouwfotograaf al helemaal enthousiast van.; Dat wordt nog moeilijk kiezen straks tijdens het maken van jullie trouwfoto’s! Houd er wel rekening mee dat niet alle kastelen geregistreerd staan als officiële trouwlocatie. Goed om na te gaan voordat jullie een definitieve keuze maken.

Ook de kasteeltuin leent zich voor prachtige foto’s, met natuurlijk het statige kasteel op de achtergrond. Stralend tussen het groen, de weelderige bloemen en de kasteelgracht zet ik jullie op de foto. Een bijkomend voordeel van trouwen in een kasteel is jullie plan B. Valt het weer tegen op jullie trouwdag? Dan verhuizen we toch gewoon naar binnen!

Maar het ene kasteel is het andere niet! De verschillende trouwkastelen in Nederland hebben allemaal een heel eigen look en feel. Gaan jullie voor statig, groots of juist voor landelijk, klein en liefelijk? Mijn beste tip, ga samen op een rustig moment kijken en laat jullie rondleiden door het kasteel. Welk gevoel geeft het kasteel jullie? En past dat bij wat jullie voor ogen hebben? Let hierbij op jullie opties voor de trouwzaal, receptie, diner, feest en trouwfoto’s! Check? Dan is dit jullie trouwlocatie! Niet helemaal overtuigd? Bezoek nog een paar kastelen, zo hebben jullie vergelijkingsmateriaal en weten jullie precies waar jullie straks JA (tegen) zeggen!

Locatie gevonden? Dan is het tijd om de trouwfotograaf te regelen! Neem contact met me op om mijn beschikbaarheid op jullie trouwdag te checken.

Deze foto's zijn gemaakt in opdracht van Wedding Studios.

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recent Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?