Originele manieren om je ceremoniemeester te vragen

 In Inspiratie

En, zijn jullie er al uit? Welke vrienden of familieleden mogen er als ceremoniemeester, letterlijk, naast jullie staan op de grote dag?

Een ceremoniemeester is superhandig! Er komt zoveel kijken bij een bruiloft dat je het overzicht kan verliezen en in de stress kan schieten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom adviseer ik mijn bruidsparen altijd om 1 of 2 ceremoniemeesters te vragen. Zij staan jullie bij in de voorbereiding naar jullie bruiloft en ze zorgen ervoor dat jullie op de dag zelf nergens aan hoeven te denken en alleen maar hoeven te genieten!

Een bijzondere rol dus, een ceremoniemeester. Zie jullie ceremoniemeesters als jullie personal wedding assistents! Wie jullie deze rol geven is natuurlijk helemaal aan jullie. Vrienden en familieleden vinden het vaak een hele eer om gevraagd te worden.

Hoe jullie van dat vragen een feestje maken? Ik vertel jullie over originele manieren om jullie ceremoniemeester te vragen!

Wil jij onze ceremoniemeester zijn?

Het draait allemaal om de vraag: “wil jij onze ceremoniemeester zijn?”.  Die vraag kunnen jullie op een heleboel leuke manieren stellen, lezen jullie mee?

  • Een “how to survive our wedding” starterskit! Denk aan zakdoekjes, flesje water, paracetamol, een fotocamera, spiegeltje en deo (voor als de stress toch toeslaat). Onder in de kit ligt een kaartje met de vraag: “wil jij onze ceremoniemeester zijn?”. Succes gegarandeerd!
  • Wat is het lievelingseten van jullie ceremoniemeester? De liefde van de… juist ja, die gaat door de maag! Trakteer jullie ceremoniemeester op een etentje en vraag de ober om speciale post naar jullie tafeltje te brengen, met een glaasje champagne erbij!
  • Houden jullie wel van een verrassingseffect? Laat een T-shirt bedrukken met de vraag “wil jij onze ceremoniemeester zijn?” en trek die aan onder je trui , jas of vest. Zodra je je bovenste laagje uittrekt is het… SURPRISE!
  • Zijn jullie, net als ik, gek op foto’s? Dan hebben jullie waarschijnlijk een hele verzameling foto’s met jullie ceremoniemeester. Wat dachten jullie ervan om daar een leuke collage of een fotoalbum van te maken? Na zo’n persoonlijk cadeau kan jullie ceremoniemeester eigenlijk geen nee meer zeggen…!
  • Gaan jullie all out? Dan is deze tip voor jullie. Boek een familie- of vriendenfotoshoot bij yours truly en stel de vraag “wil jij onze ceremoniemeester zijn?”. Ik sta paraat met mij camera om dit onvergetelijke moment vast te leggen. Zie het als een light versie van een huwelijksaanzoek, de ring is optioneel 😉.

Ik ben benieuwd, zit er een originele manier om jullie ceremoniemeester te vragen bij voor jullie? Laat me weten voor welke tip jullie gaan, vind ik leuk! Nog op zoek naar een fotograaf voor jullie trouwdag (of voor het vragen van jullie ceremoniemeester!) neem contact met me op.

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recent Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?