Tips voor het schrijven van je geloftes

 In Inspiratie

Dat je van je partner houdt staat als een paal boven water. Jullie gaan niet voor niets trouwen! Misschien lijkt het jullie wel romantisch om zelf geloftes te schrijven? Elkaar in jullie eigen woorden vertellen waarom de ander zo speciaal is voor je en waarom jullie nog lang en gelukkig zullen leven… Wat ontzettend lief!

Maar dan… breekt het zweet je toch uit. Want al weet je wel wat je wil zeggen, zo voor het echie voelt het toch anders. Plechtig, formeel, spannend..

Ho, stop! Ik ben blij dat je mijn blog met tips voor het schrijven van je geloftes hebt gevonden. Believe me, het gaat je echt lukken om die prachtige woorden in je hoofd (en hart) om te vormen tot ontroerende geloftes die je partner nooit meer zal vergeten.

Ben je er klaar voor? Komen ze!

Hoe schrijf je geloftes?

Laat ik beginnen met je te vertellen dat er geen goed of fout is. Jouw geloftes zijn jouw woorden en alles wat je wil vertellen is helemaal prima, omdat het recht uit je hart komt. Toch op zoek naar een beetje houvast?

  • Begin dan eerst met nadenken wat je wil zeggen, met de nadruk op begin! Het is makkelijker om je geloftes aan te passen als je al wat op papier hebt staan. Niet teveel nadenken en schrijven maar. Een beetje structuur is fijn. Ga je voor chronologisch, een metafoor die je toepast of begin je elke zin met dezelfde woorden? Een beetje Googelen levert mooie voorbeelden op!
  • Jullie eerste ontmoeting of de eerste date zijn momenten die je nooit vergeet. Hoe ging dat bij jullie? Neem je partner even mee terug in de tijd en vertel over de bijzondere ‘eerste keren’, welke dat zijn mag je zelf invullen 😉
  • Wat hebben jullie allemaal meegemaakt samen? Samenwonen, een huis kopen, kinderen krijgen, mooie reizen maken? Maar misschien ook verdrietige dingen als ziekte, verlies en tegenslag. Al deze gebeurtenissen maken jullie sterker als koppel! Hoe ziet jullie verleden eruit en wat brengt dat jullie voor de toekomst?
  • Wil je iets delen over het aanzoek en de trouwkriebels? Of over wat jouw partner nu de ideale bruid/bruidegom maakt voor jou? Heb je een leuke anekdote of een insiders joke die je wil vertellen?
  • En dan het belangrijkste, wat beloof je je partner? Een vers kopje koffie in de ochtend? Elke dag een lekkere maaltijd? Alle gekheid op een stokje, je weet wel wat ik bedoel. Dat je goed voor hem/haar zult zorgen, hem/haar altijd aan het lachen zult maken en nog veel meer!

En dan de praktische kant! Denk hier ook eens over na:

  • Stem met jullie trouwambtenaar af dat jullie eigen geloftes uit willen spreken tijdens jullie bruiloft. Dan kan jullie trouwambtenaar daar rekening mee houden in de planning van de ceremonie.
  • Bang dat je je mooie woorden niet kan onthouden? Geef je ceremoniemeester een spiekbriefje of deel je geloftes met de trouwambtenaar zodat die het eventueel van je kan overnemen.
  • Spreek met je partner af hoe lang jullie geloftes ongeveer gaan zijn. Zo loop je niet het risico dat jij minutenlang aan het woord bent, terwijl je partner zo klaar is.
  • Oefen je geloftes hardop voor de spiegel, of laat een familielid of vriend(in) een keer meeluisteren.

Check! Met die geloftes van jou komt het helemaal goed, dat weet ik zeker. Even wat anders, heb je al aan een trouwfotograaf gedacht? Van dat mooie moment waarop je je geloftes uitspreekt wil je natuurlijk wel foto’s hebben! Komt dat even goed uit, ik ben Denise, enthousiaste trouwfotograaf, en ik kom jullie bruiloft graag fotograferen.

Neem contact met me op om te checken of jullie trouwdatum nog vrij is in mijn agenda!

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recent Posts
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?