Tips voor de leukste feestfoto’s

 In Feestfotografie, Inspiratie

Als fotograaf mag ik veel verschillende dingen fotograferen. Wat ik ontzettend graag doe is feestfotografie. Zelf ben ik geen feestbeest, maar me tussen de dansende menigte begeven en alle emoties en gebeurtenissen vastleggen vind ik mega tof om te doen. De meeste feestjes waar ik kom zijn top georganiseerd (lees: goede band of dj, veel feestverlichting, genoeg te drinken en andere leuke versierseltjes). Maar ik krijg ook regelmatig vragen wat mensen kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun feest nog toffer wordt en de foto’s echt knallen. Heb jij binnenkort een feestje en weet je al dat je dit graag vastgelegd wil hebben door een fotograaf? Dan heb ik hier wat tips die ervoor zorgen dat je feestfoto’s nog gaver worden!

Tip 1: Investeer in een goede band of dj

Muziek kan een feest maken of kraken, dus bedenk vooraf goed wat je graag wil. Een dj heeft het voordeel dat werkelijk alle muziek mogelijk is, terwijl je bij een band vaak vast zit aan een vaste setlist. Het voordeel van een band is dan wel weer dat zij de gasten wat makkelijker kunnen opzwepen. Een goede band heeft het publiek in no time op de dansvloer staan. Voor mij betekent vaak: hoe sneller de mensen beginnen te dansen, hoe gaver en uitbundiger je feestfoto’s worden.

Tip 2: Zorg voor veel feestverlichting

Niet alle feestzalen hebben hun eigen feestverlichting. Vraag dit zeker even na bij de locatie of bij je band of dj. Hoe meer licht hoe beter! Een voordeel van veel licht is dat ik minder hard hoef te flitsen, waardoor de foto’s veel zachter zijn. Daarnaast geeft een flinke hoeveelheid feestverlichting behoorlijk wat sfeer in de feestfoto’s.

Tip 3: Laat je gasten nog meer plezier hebben met attributen

Waar ik enorm hard om kan lachen is als ik een dj of een band tegenkom die dozen vol met attributen voor een feest de zaal insjouwen. Ik denk dat ik alles wel voorbij heb zien komen, van lichtstaven tot bellenblaaspistolen en van feesthoedjes en toeters tot opblaasbare unicorns. Dan weet ik: het feest kan beginnen. Gasten gaan geweldige dingen doen met die spullen en dat zorgt voor hilarische momenten. Mijn taak is om steeds op de juiste plekken te zijn om dit op de foto te zetten. Oja, en confetti doet het ook erg goed!

Tip 4: Stukjes op de feestfoto’s

Hoewel ik ze steeds minder zie, komen stukjes nog steeds regelmatig tijdens een feestje voor. Hoe leuk is het wanneer je vriendengroep of familie heel veel tijd en energie heeft gestoken in het bedenken van iets om jullie hard te laten lachen (oke, en soms misschien een beetje voor lul te zetten), maar veel mensen zijn van mening dat het de flow uit een feest weghaalt. Daar ben ik het deels mee eens, maar dat is ook volledig afhankelijk van wanneer je de stukjes inplant. Houd het aantal stukjes beperkt en plan ze redelijk aan het begin van de avond en achter elkaar. Dan is het niet nodig om om de twee liedjes de muziek weer stop te zetten voor een nieuw stukje, maar gaat alles in een keer door en zijn jullie sneller klaar om weer verder te feesten. Wat meteen ook weer gunstig is voor mij als fotograaf, omdat het feest niet steeds weer opnieuw op gang moet komen.

Tip 5: Maak het feest persoonlijk

Wanneer je een locatie voor het feest uitkiest zijn er waarschijnlijk al veel mensen voorgegaan. Iedereen komt op dezelfde locatie. Hoe leuk is het dan wanneer je de locatie aankleed met persoonlijke dingen? Denk aan naamborden, lampionnen, ballonnen, maar ook dingen als eigen zelf ontworpen onderzetters bijvoorbeeld. Deze details vallen mij meteen op en die zal ik dan ook zeker fotograferen.

Vragen aan de feestfotograaf

Soms krijg ik een vraag naar mijn werkwijze, of ik wel of geen gebruik maak van een flitser. Zij zijn bang dat een flitser mensen afschrikt en als storend wordt ervaren. Ja, ik gebruik een flitser, omdat dit voor mij de enige manier is om scherpe, lichte en frisse foto’s af te leveren. Vaak is het in een feestzaal zo donker dat mijn camera niet genoeg licht binnen krijgt. Dan heb ik een externe lichtbron nodig die me af en toe helpt om dat probleem weg te halen. In de jaren dat ik feestfoto’s maak heb ik eigenlijk nooit een opmerking gehad dat zij mijn geflits storend vinden. Vaak juist het tegenover gestelde; dat ze mij de hele avond niet opgemerkt hadden. Ben dus zeker niet bang voor een flitser. Vaak valt dit helemaal niet op tussen de feestverlichting.

Hopelijk heb je iets aan deze tips om jouw feest nog fotogenieker te maken en nog gavere feestfoto’s te krijgen. Ben je nog op zoek naar een hele enthousiaste fotograaf voor op jouw feest? Stuur me dan een berichtje.

Liefs Denise

Wil jij ook de mooiste foto’s op je bruiloft?

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt.

Ik ga onopvallend te werk om al deze mooie momenten te vangen. Om ervoor te zorgen dat die kleine momentjes heel je leven bij je zullen blijven, terwijl deze anders verloren zouden raken.

Recent Posts
denise-van-duren-kinderen-bruiloft_0003
Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?