De allerleukste foto’s van jouw trouwfeest

Een fotograaf op jouw trouwfeest

Jouw bruiloft is een dag vol hoogtepunten. De kriebels in je buik tijdens jullie eerste ontmoeting, de persoonlijke ceremonie, het heerlijke diner. Maar waar de meeste bruidsparen stiekem het meeste naar uitkijken is het knallende einde van hun bruiloft: het trouwfeest. En weet je, ik kan je absoluut geen ongelijk geven.

Hoe leuk is het om jullie bruidsreportage af te sluiten met een spetterende serie feestfoto’s? Kleurrijke foto’s waar het plezier en de good times vanaf spat. Wat ik van veel bruidsparen terug hoor is dat zij een volledig nieuw feest beleven wanneer zij de foto’s bekijken. Op een trouwfeest gebeuren zoveel verschillende dingen, dat je nooit alles mee kunt krijgen. Daarom is een extra set ogen op je trouwfeest wel handig! Twijfel dus niet langer en laat ook jullie geweldige trouwfeest vastleggen!

Over de bruidsfotograaf

Hoi! Ik ben Denise. Blij ei, nieuwsgierig, puppymama en enorm gepassioneerde bruidsfotografe.

Voor mij als bruidsfotograaf is een bruiloft meer dan dat ‘perfecte’ pinterestplaatje. Het gaat om de connectie tussen jullie en jullie gasten. Om de blik van papa die haar dochter voor het eerst als bruid ziet. De beste vriend die een hilarische speech geeft. Weet je wel, die echte momenten. Die momenten die jullie bruiloft uniek maakt en jullie verhaal vertelt. Ik maak het mijn levensmissie om die momenten te vereeuwigen.

Tips voor de leukste feestfoto’s

Wil je er zeker van zijn dat de foto’s van jouw trouwfeest super vet mega awesome worden? Dan heb ik een aantal tips voor je die je helpen om de afsluiter van jullie bruiloft knallender te maken!

Tip 1: Investeer in een goede band of dj

Muziek kan een feest maken of kraken, dus bedenk vooraf goed wat je graag wil. Een dj heeft het voordeel dat werkelijk alle muziek mogelijk is, terwijl je bij een band vaak vast zit aan een vaste setlist. Het voordeel van een band is dan wel weer dat zij de gasten wat makkelijker kunnen opzwepen. Een goede band heeft het publiek in no time op de dansvloer staan. Voor mij betekent vaak: hoe sneller de mensen beginnen te dansen, hoe gaver en uitbundiger je feestfoto’s worden.

Tip 3: Extra plezier gegarandeerd met attributen

Waar ik enorm hard om kan lachen is als ik een dj of een band tegenkom die dozen vol met attributen voor een feest de zaal insjouwen. Ik denk dat ik alles wel voorbij heb zien komen, van lichtstaven tot bellenblaaspistolen en van feesthoedjes en toeters tot opblaasbare unicorns. Dan weet ik: het feest kan beginnen. Gasten gaan geweldige dingen doen met die spullen en dat zorgt voor hilarische momenten. Mijn taak is om steeds op de juiste plekken te zijn om dit op de foto te zetten. Oja, confetti doet het ook erg goed!

Tip 5: Maak het feest persoonlijk

Wanneer je een locatie voor het feest uitkiest zijn er waarschijnlijk al veel mensen voorgegaan. Iedereen komt op dezelfde locatie. Hoe leuk is het dan wanneer je de locatie aankleed met persoonlijke dingen? Denk aan naamborden, lampionnen, ballonnen, maar ook dingen als eigen zelf ontworpen onderzetters bijvoorbeeld. Meer tips nodig om jouw bruiloft persoonlijk en uniek te maken? Bekijk dan eens mijn gids met veel inspiratie.

Tip 2: Zorg voor veel feestverlichting

Niet alle feestzalen hebben hun eigen feestverlichting. Vraag dit zeker even na bij de locatie of bij je band of dj. Hoe meer licht hoe beter! Een voordeel van veel licht is dat ik minder hard hoef te flitsen, waardoor de foto’s veel zachter zijn. Daarnaast geeft een flinke hoeveelheid feestverlichting behoorlijk wat sfeer in de feestfoto’s.

Tip 4: Stukjes op de feestfoto’s

You love them, you hate them: stukjes van familie en vrienden tijdens het trouwfeest. De ene vindt ze hilarisch, de ander is van mening dat het de flow uit het feest haalt. Daar ben ik het deels mee eens, maar dat is ook volledig afhankelijk van wanneer je de stukjes inplant. Houd het aantal beperkt en plan ze redelijk aan het begin van de avond en achter elkaar. Dan is het niet nodig om iedere 10 minuten de muziek weer stop te zetten voor een nieuw stukje, maar gaat alles in een keer door en zijn jullie sneller klaar om weer verder te feesten.

Vragen voor het trouwfeest

Soms krijg ik een vraag naar mijn werkwijze, of ik wel of geen gebruik maak van een flitser. Zij zijn bang dat een flitser mensen afschrikt en als storend wordt ervaren. Ja, ik gebruik een flitser, omdat dit voor mij de enige manier is om scherpe, lichte en frisse foto’s af te leveren. Vaak is het in een feestzaal zo donker dat mijn camera niet genoeg licht binnen krijgt. Dan heb ik een externe lichtbron nodig die me af en toe helpt om dat probleem weg te halen. In de jaren dat ik feestfoto’s maak heb ik eigenlijk nooit een opmerking gehad dat zij mijn geflits storend vinden. Vaak juist het tegenover gestelde; dat ze mij de hele avond niet opgemerkt hadden. Ben dus zeker niet bang voor een flitser. Vaak valt dit helemaal niet op tussen de feestverlichting.

Dit zeggen anderen / Bruidsfotograaf Brabant

“Vanaf onze eerste afspraak wisten we meteen dat we Denise als onze fotograaf wilden. Ze is vrolijk, toegankelijk en professioneel. Denise luistert goed en dat hebben we teruggezien in de foto’s. Hiernaast was het erg fijn om vooraf al eens te ‘oefenen’ met de loveshoot. Naast dat ze een hele goede fotograaf is, was het ook gewoon erg gezellig om haar erbij te hebben!” 

-Naomi & Ronny / via Google

Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

Om ieder bruidspaar de aandacht te geven die zij verdienen, neem ik jaarlijks een beperkt aantal bruiloften aan. Vooral de meest populaire trouwmaanden (mei tot en met september) zijn doorgaans vrij snel volgeboekt. Let op: Vanwege corona zijn veel bruiloften doorgeschoven naar 2022. Wacht daarom niet te lang met het aanvragen van een vrijblijvende kennismaking.

Chat openen
1
Hoi 👋
Waar mag ik je vandaag bij helpen?